Середа, 15.05.2024, 05:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Січень » 20 » Відбулося засідання міської робочої з питань надання безоплатної правової допомоги військовослужбовцям
16:27
Відбулося засідання міської робочої з питань надання безоплатної правової допомоги військовослужбовцям

  20 січня 2015 року начальник Ржищівського міського управління юстиції Захарченко Л.М. взяла участь в засіданні міської робочої групи з питань надання безоплатної правової допомоги військовослужбовцям, які беруть участь а антитерористичній операції, та їх сім’ям, утвореної розпорядженням міського голови № 10 від 13 січня 2015 року.

      До складу робочої групи, крім працівників виконкому та управління юстиції входять також військовий комісар Кагарлицького районного військового комісаріату відокремленого підрозділу Київського обласного військового комісаріату Вячеслав Харчевський, голова громадської організації «Переможемо разом», член обласної волонтерської ради Оксана Акутіна, представник громадської організації «Заради миру в Україні» Костянтин Рябокляч.
     Голова робочої групи, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Карпенко ознайомила присутніх з основними напрямками роботи міської робочої групи, а саме: надання правової допомоги, надання можливих пільг, допомог, передбачених рішеннями Ржищівської міської ради, проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, а також повідомила, що протягом періоду з березня 2014 року по даний час мобілізовано 22 військовослужбовці з м. Ржищів. Насьогодні 1 військовослужбовець загинув, 4 демобілізовані, 5 осіб перебувають у військових госпіталях.
     Станом на 20 січня 2015 року, протягом 2014 року виконавчим комітетом Ржищівської міської ради військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, та їх сім'ям надана конкретна допомога, а саме:

- 19 особам надані земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлових будинків та господарських споруд. На даний час проводиться оформлення відповідної землевпорядної документації;

- службою у справах дітей та сім'ї надано безкоштовні путівки для оздоровлення та відпочинку 9 дітям військовослужбовців;

- звільнено від батьківської плати за харчування дітей військовослужбовців в кількості – 14 осіб, а також діти військовослужбовців безкоштовно відпочивали у пришкільному таборі під час літніх канікул;

- центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснюється психологічна підтримка сімей військовослужбовців, які приймають участь в антитерористичній операції.
     Представник Кагарлицького військкомату поінформував робочу групу про початок третьої хвилі мобілізації та попросив сприяння міської влади у проведенні інформаційно – роз’яснювальної роботи, а також запропонував підключати до цього депутатів міської ради на округах.

      Начальник управління соціального захисту населення Надія Юхименко доповіла про державні допомоги та пільги, якими можуть скористатися військовослужбовці.

     Присутній на засіданні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Терещенко закликав працівників міського управління юстиції та юриста виконкому вивчити можливість надання Ржищівською міською радою якнайбільшої кількості пільг, допомог військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, та їх сім’ям.

     Підводячи підсумки наради голова робочої групи Людмила Карпенко закликала представників громадських організацій, які опікуються даною проблемою, до плідної співпраці, а також доручила секретарю робочої групи Тетяні Онікієнко забезпечити ведення обліку звернень щодо надання правової допомоги, які надходять до членів робочої групи.

Переглядів: 279 | Додав: Kira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0