Середа, 15.05.2024, 19:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Що потрібно знати виборцю?
12:32
Що потрібно знати виборцю?

Нагадаємо, що Законом України "Про місцеві вибори" передбачено, що право голосу на місцевих виборах мають виборці, які належать до місцевої громади та проживають в межах відповідного виборчого округу. Належність до місцевої громади та проживання на відповідній території визначається зареєстрованим місцем проживання.

На місцевих виборах не використовується механізм тимчасової зміни місця голосування, який діяв на виборах Президента України та депутатів Верховної Ради України. Внутрішньо переміщені особи зможуть взяти участь у голосуванні на місцевих виборах, якщо зареєструють місце проживання за новою адресою житла. У такому випадку вони стають повноправними членами територіальної громади, але втрачають статус внутрішньо переміщеної особи.

Списки виборців будуть виготовлені на основі даних Державного реєстру виборців, тому кожен виборець може перевірити своє включення та правильність внесених персональних даних уже зараз. Це можна зробити особисто звернувшись з паспортом у відділ ведення Державного реєстру виборців або скористатись електронним ресурсом "Особистий кабінет виборця" на сайті ЦВК.

Передача попередніх списків та запрошень відбудеться до 11 жовтня включно. З 12 жовтня кожен виборець має право ознайомитися із попереднім списком виборців на виборчій дільниці та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Іменні запрошення кожному виборцю дільничні виборчі комісії зобов"язані доставити до 14 жовтня включно.

При виготовленні попередніх та уточнених списків будуть враховані зміни у персональних даних виборців, подані у відомостях періодичного поновлення станом на 30 вересня та до 14 жовтня відповідно. Якщо зміни в персональних даних виборця відбудуться у термін з 14 по 19 жовтня, для того, щоб проголосувати, виборцям необхідно звернутись у відділ ведення Державного реєстру виборців для внесення таких змін. 

Причини, з яких виборці мають обов"язково прийти на свою дільницю, щоб ознайомитись із попередніми списками:
- особисто ви не отримали запрошення на вибори;
- в іменному запрошенні вказані неправильні ваші дані;
- на попередніх виборах ви мали проблеми із включенням у списки виборців або неточностями в ньому;
- ви нещодавно змінили місце реєстрації, прізвище, ім"я чи інші персональні дані;
- вам нещодавно або до дня виборів включно виповнилось 18 років;
- ви - студент і нещодавно проживаєте в гуртожитку. 


Начальник Ржищівського міського
упавління юстиції Захарченко Л.М.

Переглядів: 318 | Додав: Kira | Теги: Що потрібно знати вибрцю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar