Середа, 15.05.2024, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2014 » Вересень » 11 » Реєстраційна служба Ржищівського МУЮ інформує!
12:32
Реєстраційна служба Ржищівського МУЮ інформує!

Обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органами виконавчої влади адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг»

Реєстраційна служба Ржищівського міського управління юстиції доводить до відома громадян, що  на сайті Державної реєстраційної служби України оприлюднено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органами виконавчої влади адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» (далі – проект Закону) з метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Проект Закону розроблений з метою надання органами виконавчої влади адміністративних послуг у сферах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, речових прав на нерухоме майно через центри надання адміністративних послуг.

Проектом Закону пропонується внесення змін до статей 24, 42, 45 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», та доповнення цього Закону новою статтею 4-1; до статей 16, 24, 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухому майно та їх обтяжень».

Зауваження та пропозиції до проекту Закону просимо надсилати на адресу: 02660, м. Київ, вул. Марини Раскової, 15, Державна реєстраційна служба, Департамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департамент державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, Управління правового забезпечення. Адреси електронної пошти: obarb@ukr.net,n.schumska@drsu.gov.ua , antonov@drsu.gov.ua

 

Проект

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органами виконавчої влади адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг

        Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законів України:

        1. У Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., № 31—32, ст. 263; із наступними змінами):

        1) доповнити статтею 4-1 такого змісту:

        «Стаття 4-1. Подання документів для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та видача оформлених документів.

       1. Документи для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців можуть подаватись у паперовій або електронній формі. Документи для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців подаються заявником (уповноваженою ним особою) у паперовій формі:

  • безпосередньо державному реєстратору (особисто чи надсилаються поштовим відправленням);
  • державному реєстратору через центр надання адміністративних послуг (особисто).

     Документи для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців подаються державному реєстратору через центр надання адміністративних послуг за винятком випадку, якщо державна реєстрація відповідно до вимог цього Закону проводиться у строк, що не перевищує одного робочого дня, або не пізніше наступного робочого дня з дня отримання державним реєстратором відповідних документів.

      Документи, які подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, приймаються:

  • державним реєстратором за описом, копія якого в день надходження документів видається (надсилається поштовим відправленням) заявнику з відміткою про дату надходження документів державному реєстратору;
  • адміністратором центру надання адміністративних послуг у відповідності до вимог, передбачених Законом України «Про адміністративні послуги».

       2. Видача оформлених відповідно до вимог цього Закону документів про проведення (відмову у проведенні) державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та описів документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, здійснюється:

  • державним реєстратором у встановлений цим Законом строк та у той спосіб, відповідно до якого вони одержані;
  • адміністратором центру надання адміністративних послуг у відповідності до вимог, передбачених Законом України «Про адміністративні послуги».»;

      2) абзац перший частини другої статті 8 доповнити словами «, за винятком документів, що надсилаються поштовим відправленням через національного оператора поштового зв’язку. У цьому випадку справжність підпису заявника на таких документах може бути засвідчена працівником національного оператора поштового зв’язку у встановленому порядку.»;

       3) у частині першій статті 24, частині першій статті 42, частині другій статті 45 слово «особисто» виключити;

     4) у частині дев’ятій статті 24, частині четвертій статті 42, частині четвертій статті 45 слова «державному реєстратору» виключити.  

       2. У Законі України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (Відомості Верховної Ради України, 2010 р., № 18, ст. 141; 2012, № 8, ст. 61, № 76, ст. 3070, 2013, № 23, ст. 224; Офіційний вісник України, 2013, № 46, ст. 1630):

  1) частину першу статті 16 викласти у такій редакції:  

       «1. Заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень може подаватись у паперовій або електронній формі.

       Заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень подається заявником у паперовій формі:

  • безпосередньо до органу державної реєстрації прав (особисто чи надсилається поштою);
  • до органу реєстрації прав через центр надання адміністративних послуг (особисто).

      Якщо об’єкт нерухомого майна розміщений у межах території, на якій діють два і більше органів державної реєстрації прав, заява про державну реєстрацію прав подається до одного з таких органів на вибір заявника.

       Заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень подається до органу державної реєстрації прав через центр надання адміністративних послуг за винятком випадку, якщо державна реєстрація прав (надання відмови в ній) відповідно до вимог цього Закону проводиться у строк, що не перевищує одного робочого дня.

      Подання заяви про державну реєстрацію прав в електронній формі здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис».

Заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у результаті вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об'єктом незавершеного будівництва  подається нотаріусу, яким вчинено таку дію.

      У разі надсилання до органу державної реєстрації прав заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень поштою, справжність підпису заявника на такій заяві засвідчується відповідно до Закону України «Про нотаріат», за винятком заяви, що надсилається поштою через національного оператора поштового зв’язку. У цьому випадку справжність підпису заявника на заяві про державну реєстрацію прав та їх обтяжень може бути засвідчена працівником національного оператора поштового зв’язку у встановленому порядку.

       У разі здійснення державної реєстрації речових прав на земельні ділянки, похідних  від  права власності, за відсутності державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на зазначені земельні ділянки, відповідний  орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування зобов’язаний одночасно подати до органу державної реєстрації прав відповідну заяву про державну реєстрацію права  власності держави чи територіальної громади на зазначені земельні ділянки. Рішення органу  виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у користування (постійне користування, оренда, користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), сервітут) вважається заявою  про здійснення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на зазначену земельну  ділянку.

       У разі виникнення, переходу або припинення права власності на житловий будинок, будівлю або споруду з одночасним виникненням, переходом або припиненням  речових прав на земельну ділянку, на якій вони розташовані, подається  одна  заява  про  державну реєстрацію  прав  та  їх обтяжень на такі об'єкти.

       При  цьому  одна  заява  подається лише у разі, якщо права на житловий  будинок,  будівлю,  споруду та земельну ділянку, на якій вони  розташовані, реєструються щодо однієї особи.

       Порядок здійснення кількох реєстраційних дій по одній заяві про державну реєстрацію прав та їх обтяжень визначається Кабінетом Міністрів України у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно  та їх обтяжень.»;

     2) пункт 5-6 частини першої статті 24 виключити;

     3) частину четверту статті 28-1 виключити.

II. Прикінцеві положення

   1. Цей Закон набирає чинності з через шість місяців з дня його опублікування.

   2. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим       Законом:

    привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

     забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

 09.09.2014

 

Реєстраційна служба Ржищівського

 міського управління юстиції

Переглядів: 324 | Додав: Kira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar