Середа, 15.05.2024, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Обєднання суспільства навколо ідеї української державності - перші кроки протидії негативному впливу інформаційної пропаганди
12:45
Обєднання суспільства навколо ідеї української державності - перші кроки протидії негативному впливу інформаційної пропаганди

Як свідчить світовий досвід, національна безпека кожної держави напряму пов’язана з засобами масової інформації. На сьогодні, внаслідок неправильного та недостатнього регулювання, в національному інформаційному просторі України спостерігається низка негативних явищ, які створюють загрози національній безпеці України.

Зафіксовано багато випадків грубих порушень свободи слова. Мають місце численні перешкоджання професійній діяльності журналістів. При цьому, кількість таких порушень щоденно зростає. Все це відбувається на тлі масованого і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди, яка всупереч європейським стандартами у сфері засобів масової інформації, розпалює в Україні міжнаціональну ворожнечу, закликає до повалення законної української влади, розчленування незалежної і соборної України.

Тому, необхідно, щоб засоби масової інформації протидіяли негативному впливу інформаційної пропаганди та писали більше позитиву. З огляду на ситуацію, що склалась у країні, змін зазнав увесь інформаційний простір, – він став насичений негативними подіями, що на мою думку, ще більше пригнічує українців. Необхідно протидіяти поширенню негативних новин. Це дуже важливо для людей, які у буквальному сенсі слова «наелектризовані» тим, що відбувається у суспільстві.

Отже, суспільно-політична ситуація у країні обумовлює необхідність проведення послідовної та системної роботи з різними верствами населення, спрямованої на формування розуміння єдності й цілісності України, відчуття приналежності до України, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.

Адже досягнення суспільної злагоди, об’єднання зусиль для подолання труднощів неможливі без виваженої і конструктивної позиції працівників засобів масової інформації, належного використання національного інформаційного простору відповідно до загальноєвропейських демократичних стандартів.

Головний спеціаліст Ржищівського 
міського управління юстиції 
Войтенко К.О
Переглядів: 378 | Додав: Kira | Теги: Обєднання суспільства навколо ідеї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0