Четвер, 16.05.2024, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2015 » Листопад » 10 » До уваги громадян!
18:40
До уваги громадян!

Нагадуємо, що з 06.04.2015 року  діє наказ Мінюсту №240/5 «Про запровадження у Київській області пілотного проекту щодо розподілу функціональних обов’язків між особами, які приймають заяви у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, та особами, які приймають рішення за результатами розгляду таких заяв».

Згідно пункту 2 зазначеного наказу громадяни можуть подавати заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (у разі якщо такі зміни не стосуються виправлення технічних помилок), про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, про скасування, про відкликання заяви відносно нерухомого майна, яке розташоване у межах Київської області, подаються до будь-якого районного, міського, міськрайонного, міжрайонного управління юстиції Київської області, а також до Головного територіального управління юстиції у Київській області.

Тобто, якщо громадянин проживає в м.Ржищеві, а земельна ділянки чи будинок, квартира, тощо знаходиться приміром в Обухові чи Броварах, то подавати заяву можна до сектору державної реєстрації речових прав Ржищівського міського управління юстиції. Реєстратор приймає заяву та відповідних пакет документів та реєструє в базі заяв та запитів Державного реєстру речових прав, потім за допомогою програмного забезпечення виготовляє сканкопії документів та передає права до Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області для розгляду заяви та прийняття відповідного рішення. Після прийняття рішення державним реєстратором Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції передаються права для  внесення відомостей до розділу та виготовлення свідоцтва/витягу про державну реєстрацію прав та їх обтяжень державному реєстратору того  районного управління, який прийняв заяву до розгляду.

Отже громадянам не потрібно стояти в довгих чергах конкретного районного управління юстиції де розташована нерухомість, а є можливість звернутися в будь-яке управління юстиції у межах Київської області для проведення реєстрації речових прав.

 

Заступник начальника Ржищівського міського

 управління юстиції Київської області з питань

реєстрації                                                                                                         Бартко Т.М.

Переглядів: 313 | Додав: Kira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar