Середа, 15.05.2024, 05:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
корисні посилання
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
ВІДДІЛ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ
Відділ ДВС
СЕТАМ
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Скористайся своїм правом отримати безоплатну вторинну правову допомогу
16:39
Скористайся своїм правом отримати безоплатну вторинну правову допомогу

  Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» на території всієї країни відкрились 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги. Один із таких центрів розпочав свою роботу і в Білій Церкві.

Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги  у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпеченим (особам, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб або їх законних представників, для осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною або нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні, Герої Радянського Союзу, осіб, нагороджених чотирма і більше медалями «За відвагу», осіб, відзначених почесним званням України «Мати-героїня» та матері, які народили п’ятеро та більше дітей та ін.

Усім цим незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Звернутися до центру за допомогою зможуть  мешканці не лише м. Біла Церква та Білоцерківського району, а й таких районів області, як: Богуславський, Володарський, Кагарлицький, Миронівський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський та м. Ржищів,  які обслуговує цей місцевий центр.  Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді, та немає достатніх фінансових можливостей для здійснення цього представництва, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвокат, який  надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта. Послуги адвоката оплачує держава.

За короткий час роботи центру було отримано багато схвальних відгуків від клієнтів центру за кваліфіковане надання правової допомоги, що свідчить про створену реальну можливість доступу громадян до правосуддя.

Відкритий у Білій Церкві центр знаходиться за адресою вул. Гайок 4, а, тел. (04563) 33-40-30

Переглядів: 309 | Додав: Kira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar